zobacz archiwum: wszystkie, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005

AKTUALNOŚCI Z ŻYCIA DPS

data: 12/08/14

Kuchnie Świata - Muneeb, Pakistan

Tym razem swój dzień kulinarny miał wolontariusz Muneeb, który przyrządził nam coś, o czym powiedział że oni to jedzą na okrągło. Zgadnijcie, cóż to takiego? Ano kurciak! Tak! Taki zwykły - cztery łapki, jedna głowa, zadek i dwa skrzydełka - najzwyczajniejszy kurciak.

Ale żeby nie było, to nie było - bo kurciak musi być odpowiednio przyprawiony i to właśnie odróżnia to danie w wersji pakistańskiej od polskiej, duża ilość intensywnych przypraw. Przez ten niby prosty zabieg potrawa nabiera nowego smaku, głębi i wymiaru i sprawia, że zastanawiamy się skąd ten kurciak przybył, czy aby nie z Marsa..? A poważniej - było inaczej ale bardzo smacznie!

» I znowu - cebulka!
» i jeszcze więcej cebulki
» oraz kurczak i... Tak - cebulka!
» Kurciak w cebulce
» O, to nie będzie cebulki? ;)