Wydarzenia
Kuchnie Świata - Muneeb, Pakistan
12 sierpnia 2014
![Kuchnie Świata - Muneeb, Pakistan](/articles/images/f89590bdbfbec58c25624e0af783dc7d.jpg)
Tym razem swój dzień kulinarny miał wolontariusz Muneeb, który przyrządził nam coś, o czym powiedział że oni to jedzą na okrągło. Zgadnijcie, cóż to takiego? Ano kurciak! Tak! Taki zwykły - cztery łapki, jedna głowa, zadek i dwa skrzydełka - najzwyczajniejszy kurciak.
Ale żeby nie było, to nie było - bo kurciak musi być odpowiednio przyprawiony i to właśnie odróżnia to danie w wersji pakistańskiej od polskiej, duża ilość intensywnych przypraw. Przez ten niby prosty zabieg potrawa nabiera nowego smaku, głębi i wymiaru i sprawia, że zastanawiamy się skąd ten kurciak przybył, czy aby nie z Marsa..? A poważniej - było inaczej ale bardzo smacznie!
![Kuchnie Świata - Muneeb, Pakistan (fot. 1)](/photos/602_f3ccdd27d2.jpg)
![Kuchnie Świata - Muneeb, Pakistan (fot. 2)](/photos/602_156005c5ba.jpg)
![Kuchnie Świata - Muneeb, Pakistan (fot. 3)](/photos/602_799bad5a3b.jpg)
![Kuchnie Świata - Muneeb, Pakistan (fot. 4)](/photos/602_d0096ec6c8.jpg)
![Kuchnie Świata - Muneeb, Pakistan (fot. 5)](/photos/602_032b2cc936.jpg)